Cele mai bune aplicații de rezolvat exerciții la matematica

cele mai bune aplicații de rezolvat exerciții la matematică

Descoperă cele mai bune aplicații de rezolvat exerciții la matematică pentru Android și iOS.


Cele mai bune aplicații de rezolvat exerciții și probleme de matematică au devenit instrumente indispensabile pentru elevi, studenți, profesori și pasionați.

Cu aceste aplicații, poți rezolva rapid și eficient exerciții și probleme de matematică de orice nivel și tip, direct de pe smartphone-ul sau tableta ta.

În acest articol, examinăm cele mai bune aplicații de matematică disponibile atât pentru Android, cât și pentru iOS, care oferă o gamă largă de funcții pentru a te ajuta să depășești orice obstacol matematic.

Aceste aplicații gratuite de rezolvat exerciții la matematică nu doar facilitează procesul de învățare, dar fac și exercițiile de matematică mai distractive și interactive pentru tine.

Cu aceste aplicații gratuite la îndemână, nu mai trebuie să-ți mai faci griji că vei petrece ore întregi încercând să rezolvi ecuații complexe, exerciții de algebră complicate sau probleme de geometrie dificile.

Iată, deci, cele mai bune aplicații de matematică gratuite pe care le recomand, ținând cont de ușurința în utilizare, funcționalitățile oferite și compatibilitatea cu diferitele sisteme de operare.

Cele mai bune aplicații de rezolvat exerciții la matematică

Iată o listă de aplicații gratuite pe care le poți folosi pentru a rezolva cu ușurință probleme de matematică, ecuații, exerciții și expresii direct de pe dispozitivul tău mobil:

1. Photomath

Photomath este, poate, cea mai bună aplicație de rezolvat exerciții la matematica.

Disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, Photomath a fost proiectată pentru a face învățarea matematicii mai accesibilă și intuitivă pentru oricine.

Funcționalități de bază

Una dintre caracteristicile principale ale Photomath este capacitatea sa de a recunoaște și rezolva probleme matematice simplu prin fotografierea exercițiului cu camera dispozitivului tău.

Datorită sistemului inovator de recunoaștere optică a caracterelor (OCR), aplicația poate analiza exercițiul, procesa și oferi soluția în câteva secunde.

Photomath acoperă o gamă largă de subiecte matematice, printre care:

 • Aritmetică
 • Algebră
 • Trigonometrie
 • Geometrie
 • Statistică
 • Calcul
 • Matrici
 • Derivate și integrale
 • Soluții pas-cu-pas

Photomath nu se limitează doar la a oferi răspunsul la problemele matematice, ci oferă și soluții detaliate pas-cu-pas.

Acest lucru te ajută să înțelegi procesul de rezolvare a exercițiului și să îți îmbunătățești cunoștințele la amtematică.

Funcții suplimentare

Aplicația Photomath oferă și o serie de funcții suplimentare care o fac mai completă și utilă.

Printre acestea se numără:

 • Grafice: Photomath poate genera grafice pentru funcții matematice, ajutându-te să vizualizezi și să înțelegi mai bine relațiile dintre variabile.
 • Smart Calculator: un calculator integrat care îți permite să introduci manual exercițiile și ecuațiile pentru a obține soluții instantanee.
 • Rezolvarea ecuațiilor: aplicația Photomath poate să rezolve ecuații și sisteme de ecuații cu una sau mai multe necunoscute, oferind soluții complete și explicații detaliate.

Photomath Plus

Deși versiunea gratuită a Photomath oferă deja multe funcționalități utile, poți alege să treci la Photomath Plus pentru a obține și mai mult de la aplicație.

Cu Photomath Plus, vei avea acces la:

 • Explicații animate: o serie de videoclipuri animate care ilustrează pașii de rezolvare a problemei într-un mod dinamic și atractiv.
 • Asistență personalizată: posibilitatea de a primi ajutor pentru probleme specifice direct de la experții Photomath.
 • Conținut exclusiv: acces la resurse și materiale didactice suplimentare pentru a aprofunda și mai mult subiectele de matematică.

Photomath este o aplicație versatilă și puternică, care te ajută să rezolvi rapid probleme și exerciții la matematică sau să-ți consolidezi cunoștințele în acest domeniu.

Cu numeroasele sale funcționalități și opțiunea de a trece la Photomath Plus pentru o experiență și mai completă, este o aplicație indispensabilă pentru oricine dorește să stăpânească matematica.

Descarcă gratuit Photomath pentru Android de pe Google Play sau pentru iPhone/iPad de pe App Store.

2. Microsoft Math Solver

Microsoft Math Solver este o aplicație extrem de puternică și versatilă dezvoltată de Microsoft, care te ajută să rezolvi exerciții de matematică de diverse tipuri.

Disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, Microsoft Math Solver se prezintă ca un instrument complet și ușor de utilizat pentru studenți și profesioniști de orice nivel.

Una dintre caracteristicile principale ale aplicației este capacitatea de a recunoaște problemele matematice folosind camera dispozitivului.

Alternativ, poți să introduci manual exercițiul pe care dorești să-l rezolvi.

În ambele cazuri, aplicația analizează problema, prelucrează informațiile și furnizează soluția în timp real, făcând întregul proces simplu și rapid.

Microsoft Math Solver acoperă o gamă largă de subiecte matematice, inclusiv aritmetică, algebră, trigonometrie, geometrie, statistică și calcul.

Aplicația este capabilă să rezolve ecuații liniare și pătratice, sisteme de ecuații, integrale, derivate și multe altele.

Pe lângă furnizarea de soluții la probleme, Microsoft Math Solver oferă și explicații detaliate pas-cu-pas, care te ajută să înțelegi mai bine conceptele și metodele de rezolvare a problemelor.

Această funcție este deosebit de utilă pentru studenți care doresc să-și îmbunătățească abilitățile matematice și să stăpânească subiectele abordate.

O altă caracteristică importantă a aplicației este prezența unui convertor de unități de măsură integrat, care permite conversia rapidă între diferite unități de măsură, precum lungime, masă, volum și temperatură.

Acest instrument este extrem de util atât în ​​mediul școlar, cât și în cel profesional.

Microsoft Math Solver integrează și o serie de resurse educaționale, printre care videoclipuri, exerciții și teste pentru aprofundarea subiectelor și îmbunătățirea abilităților matematice.

Aceste resurse sunt atent selectate și organizate pentru a oferi un parcurs de învățare complet și eficient.

Microsoft Math Solver este o aplicație completă și intuitivă care oferă o gamă largă de funcționalități pentru rezolvarea exercițiilor la matematică și îmbunătățirea cunoștințelor tale în acest domeniu.

Cu numeroasele sale funcții și accesul la resurse educaționale de calitate, Microsoft Math Solver este o alegere excelentă pentru oricine dorește un ajutor de încredere în matematică.

Descarcă gratuit Microsoft Math Solver pentru Android de pe Google Play și pentru iPhone/iPad de pe App Store.

3. Mathway

Mathway este o aplicație de matematică completă și eficientă care te ajută să rezolvi o gamă largă de probleme matematice.

Disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, Mathway este o resursă indispensabilă pentru elevi, profesori și profesioniști care caută un ajutor imediat și de încredere pentru a depăși provocările matematice.

Aplicația oferă o interfață prietenoasă care îți permite să introduci ușor probleme și ecuații sau să faci o fotografie a problemei cu camera dispozitivului pentru a obține o soluție în câteva secunde.

Mathway utilizează algoritmi avansați pentru a analiza și rezolva problemele, oferind rezultate precise și explicații detaliate.

Mathway acoperă o gamă largă de subiecte matematice, printre care:

 • Aritmetică
 • Algebră
 • Geometrie
 • Trigonometrie
 • Statistică
 • Pre-calcul
 • Calcul
 • Algebra liniară

Pe lângă rezolvarea problemelor, Mathway oferă și explicații pas-cu-pas care te ajută să înțelegi mai bine metodele de rezolvare și să aprofundezi conceptele matematice.

Această funcționalitate este deosebit de utilă pentru elevii care doresc să își îmbunătățească abilitățile și să stăpânească subiectele abordate.

Versiunea gratuită a Mathway oferă rezolvarea instantanee a problemelor și posibilitatea de a vizualiza rezultatele în diferite formate, cum ar fi fracții, zecimale și procente.

Cu toate acestea, poți alege să treci la Mathway Premium pentru a accesa funcționalități suplimentare și resurse educaționale.

Mathway Premium oferă explicații detaliate pas-cu-pas, acces la un tutor virtual și eliminarea reclamelor.

Costul Mathway Premium variază în funcție de durata abonamentului ales.

Mathway este o aplicație de matematică completă și versatilă care oferă o gamă largă de funcționalități pentru a rezolva probleme și a îmbunătăți abilitățile.

Cu interfața sa intuitivă, acoperirea a numeroase subiecte matematice și opțiunea de a trece la Mathway Premium pentru o experiență și mai completă, Mathway este o aplicație de matematică indispensabilă pentru oricine dorește să aibă un sprijin valoros în rezolvarea problemelor matematice și învățarea de noi concepte.

Descarcă gratuit Mathway pentru Android de pe Google Play și pentru iPhone/iPad de pe App Store.

4. Wolfram Alpha

Wolfram Alpha este o aplicație de rezolvat exerciții la matematică avansată, dezvoltată de Wolfram Research.

Disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS, această aplicație este foarte apreciată de studenți, profesori și profesioniști pentru capacitatea sa de a rezolva o gamă largă de probleme matematice și de a furniza informații detaliate în diverse domenii de studiu.

Aplicația Wolfram Alpha acoperă o gamă largă de subiecte matematice, inclusiv aritmetică, algebră, geometrie, trigonometrie, statistică, calcul și multe altele.

În plus, se extinde dincolo de matematică, oferind răspunsuri și informații despre științe, inginerie, finanțe, artă și alte discipline.

Pentru a utiliza Wolfram Alpha, utilizatorii trebuie să introducă problema sau întrebarea în câmpul de căutare al aplicației.

Aplicația folosește algoritmi avansați și motorul de calcul Wolfram pentru a analiza și rezolva problema, furnizând rezultate precise și explicații detaliate.

Una dintre caracteristicile distinctive ale Wolfram Alpha este capacitatea sa de a oferi explicații pas-cu-pas pentru fiecare problemă rezolvată, ajutând utilizatorii să înțeleagă procesul de rezolvare și să își îmbunătățească abilitățile matematice.

În plus, aplicația oferă și grafice și vizualizări interactive pentru a ajuta utilizatorii să exploreze și să înțeleagă mai bine conceptele matematice.

Spre deosebire de celelalte aplicații menționate în acest articol, Wolfram Alpha nu este o aplicație gratuită, dar prețul este foarte mic, aproximativ 15 lei.

Descarcă aplicația Wolfram Alpha pentru Android de pe Google Play Store sau pentru iPhone de pe App Store.

Concluzie

În concluzie, cele mai bune aplicații de rezolvat exerciții la matematică oferă un sprijin neprețuit pentru studenți, profesori și profesioniști în depășirea provocărilor matematice zilnice.

Aceste aplicații, printre care Photomath, Microsoft Math Solver și Socratic by Google, acoperă o gamă largă de subiecte și oferă funcționalități intuitive și resurse educaționale pentru a ajuta utilizatorii să-și îmbunătățească cunoștințele la matematică.

Datorită acestor aplicații de matematică, rezolvarea exercițiilor și aprofundarea cunoștințelor în diversele ramuri ale matematicii este acum mai simplă și mai accesibilă ca niciodată.

Încercați aceste aplicații gratuite și descoperiți cum pot revoluționa modul în care abordați matematica.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *