Home Android Magazin Play: descărcare, actualizare și instalare ultima versiune pe telefon Android

Magazin Play: descărcare, actualizare și instalare ultima versiune pe telefon Android

by admin
6791 vizualizări

Magazin Play: download, actualizare și instalare ultima versiune pe telefon Android.

Ați cumpărat un smartphone Android și ați observat că nu aveți aplicația Magazin Play instalată?

În acest articol găsiți toate informațiile despre Magazinul Google Play, link pentru descărcare, cum se actualizează și cum se instalează ultima versiune dintr-o sursă sigură.

Ce este Magazin Play?

Magazin Play sau Google Play Store (în engleză) este un serviciu de distribuție digitală gestionat și dezvoltat de către compania Google.

Acesta servește ca magazin oficial de aplicații pentru sistemul de operare Android, permițând utilizatorilor să răsfoiască și să descarce aplicații dezvoltate cu kitul de dezvoltare software Android (SDK) și publicat prin Google.

De asemenea, Google Play funcționează ca un magazin media digital, oferind muzică, cărți, filme și programe de televiziune.

În general aplicația Magazin Play este instalată din fabrică pe marea majoritate a dispozitivelor cu sistemul Android. Dar unele dispozitive, precum unele smartphone-uri și tablete importate (în special din China) sau dispozitivele Amazon (care au sistemul de operare Fire OS bazat pe Android) nu au preinstalată această aplicație.

De unde se poate descărca Magazin Google Play?

Magazinul Google Play poate fi descărcat online ca fișier APK. Fișierele APK sunt un format de fișier special (Android Package), care sunt utilizate pentru distribuirea și instalarea software-ului pentru platforma Android.

Pe internet sunt numeroase surse de unde se poate descărca Magazin Play APK, dar majoritatea nu sunt de încredere.

O sursă sigură pentru download Magazin Play este site-ul APKMirror, care este o sursă și de alte fișiere APK actualizate și bine verificate.

Deci accesați acest link de pe APKMirror și pentru download Magazin Play apăsați pe săgeata orientată în jos care se găsește lângă versiunea dorită, apoi pe numele fișierului și la final pe pictograma unde este scris ”Download APK”. Puteți să vedeți în imaginea de mai jos cum se face.

download magazin play

Dacă accesați site-ul APKMirror și descărcați fișierul APK direct pe telefon poate sunteți avertizați că fișierul ar putea fi periculos. Este un mesaj standard care apare atunci când se descarcă APK, după cum am mai spus, APKMirror este o sursă sigură de unde puteți să descărcați aplicații Android.

Apoi descărcați de pe APKMirror fișierul Google Play services de la acest link.

Magazin Play: actualizare și instalare pe telefon sau tableta Android

Acestă procedură este valabilă dacă doriți o actualizare a Magazinului Play la ultima versiune sau dacă doriți să efectuați o instalare nouă.

În general nu este bine să forțați actualizarea aplicației Magazin Play pentru că actualizarea se face oricum în mod automat și noutățile introduse de la o versiune la alta nu sunt foarte importante.

O actualizare a Magazinului Google Play este recomandată doar acelor utilizatori care au probleme de funcționare derivate din vechea versiune. Dacă aveți o versiune recentă, este recomandat să așteptați actualizarea automată.

Înainte de a continua cu instalarea aplicației Magazin Play pe telefon sau tabletă Android, asigurați-vă că aveți cele două fișiere APK pe telefon și că le găsiți ușor în folderul unde le-ați descărcat.

Apoi, în funcție de versiunea sistemului Android instalat pe telefon sau tabletă, trebuie să activați opțiunea ”Surse Necunoscute”.

Pe versiunile Android mai vechi acestă opțiune se găsește în ”Setări”, apoi în meniul ”Securitate” puteți să activați ”Surse necunoscute”.

Pe versiunile mai recente Android permisiunea de a instala APK din surse necunoscute este separată pe aplicația de proveniență, deci o puteți activa când sistemul vă va cere acest lucru.

Deci, accesați folderul unde aveți cele două fișiere APK și apăsați mai întâi pe fișierul Play Service (care are denumirea com.google.android.gsm…). Apăsați pe ”Instalează” și în câteva secunde o să aveți Play Service instalat. Faceți același lucru cu fișierul Magazin Play APK (care are denumirea com.android.vending….).

descarca magazin play

Acum ar trebui să vedeți pictograma Magazinului Google Play pe ecranul telefonului. Apăsați pe ea ca să deschideți aplicația Magazin Play, vă logați cu datele unui cont Google (dacă nu aveți creați unul nou) și o să puteți să descărcați și să instalați orice aplicație sau joc pe telefon.

Citește și aceste articole interesante

Comentează acest articol