Home Android Aplicații GPS Android offline: cele mai bune în 2021 care funcționează fără internet

Aplicații GPS Android offline: cele mai bune în 2021 care funcționează fără internet

by admin
8269 vizualizări
Cea mai bună aplicație GPS fără net pe telefon Android

Cauți cele mai bune aplicații GPS fără internet 2021 pentru telefon Android?

Când se vorbește despre aplicații GPS Android, automat ne gândim la Google Maps (Hărți, în limba română).

Este o aplicație de navigare GPS gratis foarte bună, cu hărți precise actualizate frecvent, inclusiv cele din România și, în general, se găsește preinstalată pe telefoanele cu Android.

Singurul dezavantaj este faptul că Google Maps este o aplicație GPS care are nevoie de o conexiune constantă la internet și funcționează doar parțial fără internet, adică puteți să descărcați o parte din hărți, de exemplu din locația voastră sau din regiunea unde doriți să mergeți în vacanță, dar apoi acestea se șterg automat după 30 de zile.

Dacă aplicația GPS Google Maps nu vă satisface toate nevoile, puteți să instalați o altă alternativă, adică o aplicație de navigare GPS offline, care vă permite să descărcați pe telefon hărțile de care aveți nevoie, astfel vă puteți orienta și să găsiți cel mai scurt traseu spre destinația voastră chiar dacă nu aveți conexiune internet.

Iată o listă cu cele mai bune aplicații GPS fără internet gratuite pentru telefon Android.

Cea mai bună aplicație GPS 2021 fără internet, HERE WeGo

HERE WeGo, pe lângă faptul că este complet gratuită și fără reclame de publicitate, permite să descărcați toate hărțile de care aveți nevoie ca să le utilizați apoi offline, fără să consumați traficul internet.

Desigur, există numeroase aplicații GPS fără internet, dar HERE WeGo se deosebește prin calitate: hărțile sunt foarte detaliate, complete și actualizate frecvent.

Căutarea unei adrese funcționează foarte bine datorită motorului de căutare rapid. După ce ați ales destinația vă sunt afișate trei rute alternative, cu toate detaliile despre timpul estimat al călătoriei, indicații despre trafic și prezența eventualelor drumuri plătite de-a lungul rutei alese.

Grafica este esențială, chiar de bază aș putea spune, dar este foarte clară, astfel aplicația este foarte ușor de utilizat și de înțeles, atât în faza căutării, cât și în timpul mersului.

În plus, dacă aveți o conexiune la internet, HERE WeGo vă oferă informații despre trafic în timp real și le ia în considerare atunci când calculează ruta și timpul estimat al călătoriei.

Ca să instalați aplicația HERE WeGo pe telefoane Android apăsați aici.

Citește și: Aplicații meteo.

Aplicație navigator GPS fără internet complet gratuită, MAPS.ME

MAPS.ME este o aplicație GPS Android complet gratuită, care vă permite să descărcați hărțile oricărei țări, astfel pot fi consultate offline și să vă folosiți de navigatorul GPS turn-by-turn fără a avea nevoie de conexiune la internet.

Aplicația MAPS.ME folosește hărțile OpenStreetMap și funcționează doar offline. Practic, trebuie doar să descărcați harta țării, apoi puteți să căutați o adresă și să obțineți traseul care pornește din poziția în care vă găsiți detectată de GPS.

Puteți să descărcați hărțile pentru fiecare țară din lume, traseele pot fi calculate pentru mașină sau pe jos, iar faptul că hărțile sunt open source asigură actualizarea lor foarte frecvent.

Ca să instalați MAPS.ME pe telefon Android apăsați aici.

Citește și: Aplicații care numără pașii.

Aplicatii GPS offline Android, Sygic

Sygic este o aplicație de navigare GPS avansată pentru telefoane Android, care oferă hărți TomTom în modul de vizualizare 3D și o navigare cu indicații vocale pas cu pas.

Toate hărțile se pot descărca separat, astfel puteți să utilizați aplicația chiar dacă nu aveți conexiune la internet.

Aplicația GPS Sygic nu este în totalitate gratuită, se poate descărca gratis de pe Magazinul Google Play, dar unele opțiuni sunt contra cost. În orice caz, se poate testa gratis versiunea completă pe o perioadă de 7 zile. Pentru instalare apăsați aici.

Aplicații GPS fără net gratis, MapFactor

O altă aplicație GPS fără internet este MapFactor, una dintre cele mai instalate de pe Google Play.

Hărțile utilizate sunt cele de la OpenStreetMap, care sunt actualizate foarte frecvent de o comunitate numeroasă de voluntari.

Există și posibilitatea folosiți alte hărți suplimentare, dar multe dintre aceste sunt contra cost.

MapFactor include indicații vocale, moduri de vizualizare 2D și 3D, teme pentru zi sau noapte și, în plus, cu acestă aplicație GPS puteți să căutați adrese și locuri chiar dacă nu sunteți conectați la internet.

Ca să instalați MapFactor de pe Google Play apăsați aici.

Navigator GPS fără internet gratis, precis și detaliat, OsmAnd

OsmAnd este o altă aplicație de navigație GPS offline, una dintre cele mai precise și mai detaliate din acestă listă, care nu numai că vă permite să consultați hărțile care vă interesează fără să aveți o conexiune la internet, dar vă și ghidează pas cu pas cu ajutorul asistentului vocal, așa cum ați utiliza Google Maps online.

Aplicația GPS OsmAnd este disponibilă gratuit, dar în versiunea gratis sunt prezente unele limitări, de exemplu nu se pot descărca mai mult de 10 hărți. Funcții precum audio, video și notițe se pot activa și în versiunea gratis.

Pentru mai multe opțiuni trebuie să cumpărați versiunea plătită care costă 8,99 euro, dar pentru majoritatea utilizatorilor versiunea gratuită este suficientă. Pentru instalare de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

GPS fără net pe telefon Android, Navmii

Navmii este o altă aplicație GPS gratuită, care permite să descărcați pe telefon hărțile, astfel le puteți consulta chiar dacă nu aveți conexiune internet.

Aplicația folosește hărțile OpenStreetMap, care sunt foarte detaliate și sunt actualizate în permanență de o comunitate mare de voluntari.

Interfața grafică este foarte elegantă și simplă, cu meniuri ușor de accesat și este tradusă în limba română.

Dacă aveți la dispoziție și internet, aplicația Navmii vă oferă și informații în timp real despre trafic și blocaje rutiere.

Elaborarea traseului și recalcularea rutei se realizează foarte rapid, iar funcția de căutare destinație este ușor de utilizat. Dacă aveți conexiune internet, puteți utiliza, de asemenea, servicii de căutare Google sau Microsoft Bing.

Ca să instalați aplicația GPS Navmii de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Aplicație GPS offline gratis, Offline Map Navigation

Offline Map Navigation este o altă aplicație GPS gratuită pentru telefon Android, care vă ajută să găsiți cel mai scurt traseu spre destinația voastră.

Aveți la dispoziție hărți din peste 200 de țări, inclusiv România și toate se pot descărca gratuit pe dispozitiv, astfel puteți să folosiți aplicația GPS offline, chiar dacă nu aveți conexiune la internet.

Dacă aveți disponibilă o conexiune la internet, aplicația vă avertizează în timp real ca să evitați blocajele de trafic și eventualele radare pe traseu.

Un singur neajuns are această aplicație: nu sunt opțiuni alternative de traseu, cum sunt la alte aplicații GPS, de exemplu să ai opțiunea să poată fi ales cel mai rapid traseu, cel mai scurt, cel mai economic și așa mai departe. Să sperăm că pe viitor dezvoltatorii vor adăuga și acestă opțiune.

Aplicația Offline Map Navigation este gratuită, dar conține reclame de publicitate în interfață (nederanjantă). Pentru instalare de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Offline GPS, o aplicație navigator GPS fără net bună și ușor de utilizat

”Offline GPS” este o altă aplicație GPS gratis pentru dispozitive mobile care vă poate ajuta să planificați un traseu cu mașina sau pe jos.

Aplicația descarcă hărțile în mod compact pe dispozitiv, astfel reușește să călăuzească utilizatorii de-a lungul unui traseu cu instrucțiuni vizuale și audio, chiar dacă nu există o conexiune internet.

Sunt prezente și active unele avertizări cum ar fi schimbarea benzii de circulație sau limitele de viteză pe drumul pe care călătoriți și există, de asemenea, posibilitatea de a înregistra ceea ce se întâmplă pe șosea.

Conexiunea la internet, dacă este prezentă, ajută la furnizarea în timp real a unor informații despre trafic, astfel sunteți informați dacă sunt blocaje de trafic și puteți să fiți informați despre locurile de parcare libere și distribuitorii de carburant cu cel mai bun preț.

În ansamblu aplicația funcționează bine, dar uneori este puțin bizară în calcularea și, mai presus de toate, recalcularea rutelor.

În rest, este impresionant faptul că o asemenea aplicație este gratis, care, printre altele, oferă hărți din peste 200 de țări. Pentru instalare de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Citește și articolul: Descarcă antivirus gratis pentru telefon Android.

Citește și aceste articole interesante

1 comentarii

Mihai Langu 12 noiembrie 2019 - 03:28

Si aceasta e o aplicatie GPS foarte bina: https://play.google.com/store/apps/details?id=map.of.romania

Răspunde

Comentează acest articol