Top aplicații de dating 2022 în România ca să-ți găsești perechea

Top cele mai bune aplicații de dating 2022 în România.

Dacă în trecut site-urile de matrimoniale online erau considerate de mulți ultima tentativă pentru cei singuri ca să-și găsească sufletul pereche, în ziua de azi tot mai multe persoane apelează la aplicație de dating ca să înceapă o relație.

Cu ajutorul tehnologiei este mult mai simplu să cunoști persoane noi din zonă, sau din toată lumea, și să socializezi.

Potrivit acestui studiu realizat în 2018, o treime dintre români folosesc o aplicație de întâlniri online.

Dacă doriți să descoperiți cine este disponibil în zona voastră să vă cunoască și, eventual, să socializați și să conversați online, apoi, dacă persoana respectivă vă inspiră încredere, să organizați o întâlnire reală, în acest articol găsiți cele mai populare aplicații de dating în România care vă ajută să cunoașteți și să întâlniți persoane noi.

Cea mai bună aplicație de dating 2022 în România, Tinder

 

Cu peste 26 de milioane de potriviri și peste 1,6 miliarde de swipes pe zi (sursa), Tinder este una dintre primele aplicații de dating online care a avut succes în România și care a făcut întâlnirile online un joc distractiv bazat pe ”NOPE” și ”LIKE”, adică glisare spre stânga (swipe left) dacă nu vă place persoana și glisare spre dreapta (swipe right) dacă vă place.

La început Tinder era o aplicație doar pentru dispozitive mobile, dar de vreun an se poate folosi și de pe calculator cu ajutorul unui normal browser internet.

În plus, dacă până acum puțin timp vă puteați înscrie doar cu un account Facebook, în prezent vă puteți crea un cont pe Tinder și cu ajutorul numărului de telefon.

Înscrierea este rapidă și după ce efectuați primul acces aplicația vă cere permisiunea să abiliteze notificările și localizarea poziției, în acest mod poate să verifice dacă sunt alți utilizatori Tinder în zona voastră și să vă arate profilurile.

Tinder vă permite să adăugați la informațiile despre voi 6 poze, o descriere de 492 de caractere, locul de muncă, școala, să setați o melodie preferată de pe Spotify și să asociați un cont Instagram.

Intrând la Setări puteți să alegeți unele opțiuni, de exemplu să vedeți profiluri de bărbați și/sau femei, să restrângeți sau să măriți distanța maximă dintre voi și ceilalți utilizatori (gratis se poate alege de la 2 km până la 161 de km) și intervalul de vârstă (de la 18 până la +55 ani) ale persoanelor pe care le căutați.

Când vedeți un profil care vă interesează, apăsând pe pictograma rotundă cu litera ”i” de pe profil puteți să vedeți diferite informații despre utilizator și dacă vă place glisați spre dreapta, dacă nu spre stânga. Simplu.

Persoana căreia îi dați swipe right sau swipe left pe Tinder nu primește nici o notificare, o fiți înștiințați și o să puteți comunica doar dacă amândoi vă dați swipe right reciproc.

Gratuit, puteți să acordați un ”SUPER LIKE” pe zi unui profil care vă place și în acest caz persoana căreia îi dați ”SUPER LIKE” este înștiințată și poate să vă vadă profilul.

Ca să acordați un ”SUPER LIKE” trebuie să glisați spre sus.

Contra cost, Tinder pune la dispoziție unele opțiuni, de exemplu să măriți distanța de căutare, să acordați mai multe ”SUPER LIKE” pe zi, sau să vă apară profilul mai des sau înaintea altora, dar dacă doriți să cunoașteți persoane doar din zona voastră vă descurcați foarte bine și fără să cumpărați nimic.

Ca să instalați Tinder pe telefon Android apăsați aici, pentru iPhone apăsați aici și ca să accesați Tinder România cu calculatorul faceți click aici.

Aplicații dating România, Bumble

 

Bumble este o aplicație de întâlniri gratuită, foarte asemănătoare cu Tinder în ceea ce privește modul de căutare și interfața grafică, dar are o caracteristică prin care se deosebește de toate celelalte aplicații de dating: sunt femeile care trebuie să trimită primul mesaj, în acest fel se evită cereri și mesaje invazive/deranjante din partea bărbaților.

Înregistrarea este simplă și rapidă, vă puteți crea un cont pe Bumble cu Facebook sau cu numărul de telefon.

Dacă vă creați contul cu Facebook, aplicația importă automat poza de profil și unele informații, cum ar fi vârsta, data nașterii și școala frecventată.

Dacă vă înregistrați cu numărul de telefon, toate aceste date trebuie să le introduceți manual.

În setările profilului puteți să adăugați până la 6 poze și unele informații despre voi, cum ar fi ocupația, ce fel de relație căutați, înălțimea, zodia, religia și multe altele.

Pe baza acestor date aplicația va căuta pentru voi persoane compatibile. Puteți să adăugați și un profil Instagram și un profil Spotify.

După ce acordați permisiunea de localizare, Bumble vă arată persoanele compatibile din zonă.

Dacă sunteți interesați glisați spre dreapta (swipe right), dacă nu sunteți interesați și doriți să vedeți următorul profil glisați spre stânga (swipe left).

Odată ce găsiți pe cineva interesant și glisați spre dreapta (vorbesc din perspectiva unui bărbat care a dat swipe right unui profil de femeie), doar femeia poate să trimită primul mesaj în maxim 24 de ore.

După 24 de ore, dacă persoana respectivă nu vă contactează, nu o să mai vedeți acel profil pentru că este evident că persoana nu este interesată.

Aplicația Bumble a fost creată ca răspuns la toate acele femei care nu mai suportau să fie copleșite de mesaje nedorite pe alte site-uri sau aplicații de dating.

Dar acest lucru nu înseamnă că este o aplicație dedicată doar persoanelor heterosexuale, chiar dimpotrivă.

În cazul în care două persoane de același sex sunt conectate, restricția primului mesaj nu se aplică și oricine poate să înceapă conversația oricând.

O altă caracteristică utilă pusă la dispoziție de Bumble este faptul că puteți să vă răzgândiți dacă glisați spre stânga din greșeală.

Ca să vă întoarceți la profilul văzut mai devreme căruia i-ați dat swipe left trebuie să agitați telefonul.

Aplicația oferă doar 3 posibilități de răzgândire, dacă doriți mai multe trebuie să distribuiți aplicația pe profilurile sociale.

Ca să instalați Bumble pe un telefon Android apăsați aici, pentru iPhone apăsați aici. Ca să accesezi Bumble cu un browser de pe calculator click aici.

Happn, aplicație de dating care te pune în contact cu persoanele întâlnite

 

Happn este o altă aplicație de întâlniri, care funcționează într-un mod diferit de aplicațiile prezentate până acum.

Aplicația Happn pune în contact persoanele care s-au întâlnit pe stradă sau în oricare alt loc și nu au avut curajul sau timpul să-și vorbească.

Practic, ori de câte ori două persoane cu această aplicație instalată pe telefon se întâlnesc, este înregistrat acest eveniment și se creează o legătură cu care puteți să știți când și unde ați întâlnit o persoană.

Dacă ambele persoane își dau like atunci se activează mesageria și astfel se poate conversa.

Înregistrarea pe Happn este foarte rapidă și se poate face doar dacă aveți cont de Facebook.

După ce instalați aplicația pe telefon, o deschideți și apăsați pe ”Connect With Facebook”.

Dacă folosiți deja aplicația Facebook pe telefon crearea contului este automată, dacă nu trebuie să scrieți datele de logare pe care le folosiți pe Facebook.

Acordați permisiunile necesare și gata, aplicația va înregistra orice apropiere de persoanele care folosesc această aplicație de dating.

În ”My Account” puteți să alegeți care poze de pe Facebook se pot vedea pe Happn, apoi în ”My Preferences” puteți să alegeți vârsta persoanelor cu care doriți să intrați în contact și unele setări în ceea ce privește confidențialitatea.

În secțiunea ”Timeline” puteți să vedeți o listă cu utilizatorii înscriși pe Happn și cu care v-ați întâlnit pe stradă sau se găsesc în apropriere.

Dacă o poză vi se pare interesantă apăsați pe ea și o să puteți vedea unele informații cu privire la acea persoană și unde v-ați întâlnit prima dată.

Ca să interacționați cu acea persoană aveți la dispoziție doua instrumente: Like sau Hello.

Diferența între Like și Hello de pe Happn constă în faptul că Like-ul este anonim și destinatarul va știi cine i-a dat Like doar dacă interesul este reciproc, adică amândouă persoanele își dau Like.

Cu un Hello, în schimb, puteți să vă faceți remarcat și să dați de înțeles ca sunteți interesați să începeți o conversație.

O altă caracteristică utilă pe care o pune la dispoziție această aplicație de întâlniri online este faptul că puteți să arătați celorlalți utilizatori interesul vostru.

Practic, funcționează ca o aplicație de socializare.

Apăsați pe pictograma cu plus (+) din dreapta sus și puteți să indicați pentru care activități sunteți disponibili, de exemplu să mergeți la cinema, să mergeți la un restaurant să mâncați ceva, să mergeți la alergat, etc.

Aplicația Happn este gratis, dar are vă acordă un număr limitat de Hello și Like, care se pot cumpăra în aplicație.

Ca să instalați Happn pe telefon cu Android apăsați aici, iar pentru iOS apăsați aici.

Alte aplicații de matrimoniale online mai puțin cunoscute

Iată alte câteva aplicații de matrimoniale online mai puțin cunoscute și utilizate în Romania, dar care merită încercate.

MeetMe

Aplicația de dating MeetMe vă permite să conversați online cu persoane care locuiesc în apropiere sau cu utilizatori din întreaga lume.

Cu peste 100 de milioane de utilizatori din toată lumea, este foarte ușor să găsiți un băiat sau o fată pentru a începe o conversație și pentru a afla dacă aveți lucruri în comun.

De asemenea, pe MeetMe este posibil să publicați videoclipuri unde puteți să vă spuneți viața primind comentarii de la alți utilizatori.

Aplicația este disponibilă gratuit pentru utilizatorii Android și iOS, dar pentru a avea acces la caracteristici suplimentare, trebuie să plătiți un abonament.

Lovoo

Lovoo nu are nevoie de multe prezentări, este una dintre cele mai utilizate aplicații de dating online, dar mai puțin cunoscută în Romania.

Activă din 2012, a avut un mare succes, în special printre cei mai tineri și datorită caracteristicilor sale, numeroși utilizatori si-au găsit sufletul pereche.

Aplicația pune la dispoziție un algoritm foarte bun care vă sugerează persoane cu aceleași pasiuni și prin intermediul radarului puteți afla dacă există alți utilizatori înregistrați în Lovoo în apropiere și să trimiteți un mesaj.

Lovoo poate fi descărcat gratuit de pe Magazinul Google Play și App Store, dar pentru a utiliza anumite funcții poate este necesar să vă abonați la versiunea Premium.

Skout

Skout nu este doar o aplicație pentru întâlniri online, este și o rețea socială pentru a găsi noi prieteni, inclusiv sufletul pereche.

Aplicația vă permite să găsiți persoane interesante în apropierea voastră, dar și în alte părți ale lumii.

Puteți înregistra videoclipuri în streaming live și să spuneți ce faceți (funcție asemănătoare cu Facebook Live).

Aplicația este gratuită, însă pentru a avea acces la anumite caracteristici suplimentare, trebuie să plătiți un abonament lunar, trimestrial sau anual. Skout este disponibil gratuit în Magazinul Google Play și în App Store.

Curiozități despre întâlnirile online

În S.U.A. mai mult de o treime din căsătorii încep cu o întâlnire online și un studiu, publicat în 2017 de revista Sociological Science, a constatat că cuplurile heterosexuale care s-au întâlnit online au făcut o tranziție mai rapidă la căsătorie decât cuplurile care s-au întâlnit offline.

Căsătoriile care au început online, au avut un procent mai redus să se încheie cu separare sau divorț, conform acestui studiu din 2012.

2 comentarii la „Top aplicații de dating 2022 în România ca să-ți găsești perechea”

    • Bună, toate aplicațiile de dating din acest articol pot fi folosite gratuit, fără niciun abonament. Dacă cineva dorește unele opțiuni în plus, poate să cumpere un abonament, dar opțiunile de bază sunt gratuite.

      Răspunde

Lasă un comentariu