Top aplicații de învățat engleza și alte limbi străine

Top aplicații de învățat engleza, germana și alte limbi străine pentru Android și iPhone.

Vrei să urmezi un curs de engleză, dar, neavând mult timp la dispoziție, te-ai gândit să începi să înveți singur elementele de bază ale acestei limbi?

Dacă da, în acest articol găsești cele mai bune aplicații de învățat engleza gratis, astfel poți să înveți o nouă limbă dedicând doar câteva minute studiului în fiecare zi.

Unele dintre aceste aplicații îți permit să înveți limba engleză de la zero, începând cu elementele de bază; altele, pe de altă parte, îți permit să-ți rafinezi cunoștințele anterioare ale limbii engleze prin exerciții zilnice.

Aplicații de învățat engleza

Iată care sunt principalele aplicații pentru a învăța limba engleză rapid și ușor.

Învaţă engleză cu Duolingo (pentru Android / iPhone / iPad)

Duolingo este una dintre cele mai bune aplicații pentru învățarea limbii engleze.

Aplicația este disponibilă pentru dispozitivele Android (și pe magazinele alternative), iPhone / iPad și accesibilă și de pe computer, prin browser.

Spre deosebire de alte aplicații de învățat engleza, toate lecțiile Duolingo sunt gratuite, prezintă o dificultate tot mai mare și au fost structurate astfel încât utilizatorul să se simtă motivat să-și îmbunătățească cunoștințele și abilitățile lingvistice.

Cei mai exigenți utilizatori pot activa Duolingo Plus, un serviciu cu abonament cu o perioadă de probă gratuită de două săptămâni, care îți permite să elimini reclamele de publicitate și să accesezi unele opțiuni suplimentare, cum ar fi vieți nelimitate și posibilitatea de a urma lecțiile offline.

Dacă vrei să înveți limba engleză cu Duolingo poți descărca aplicația pentru telefon Android de aici și pentru iPhone de aici.

Aplicație de învățat engleză gratis, Memrise (pentru Android / iOS / iPadOS)

Memrise este o aplicație de învățat engleza, dar și alte limbi străine.

Aplicația Memrise este disponibilă pentru dispozitivele Android (și pe magazinele alternative, pentru dispozitivele fără servicii Google) și iPhone/iPad. În plus, aplicația oferă și o versiune web accesibilă prin intermediul unui browser.

Este disponibilă și Memrise Pro, o versiune plătită a serviciului, care oferă acces deplin la toate cursurile disponibile și permite accesarea unor funcții suplimentare precum posibilitatea de a descărca lecțiile offline, astfel le poți urmării și atunci când nu ai conexiune internet.

Pentru mulți utilizatori este aplicația de învâțat limbi străine preferată: punctul său forte este conținutul video în limba originală, captivant, chiar dacă e scurt și care te ajută să înțelegi cum se vorbește în limba străină pe care vrei să o înveți.

În plus, vocabularul pe care îl folosește Memrise este cât se poate de apropiat de „viața reală”, adică extrem de util atunci când te simți nevoit să înțelegi sau să vorbești în situații de zi cu zi.

Studiul limbii străine pe care vrei să o înveți este împărțit în blocuri foarte mici, iar aplicația urmărește progresul zilnic, marcând clar obiectivele atinse – ceea ce vă ajută să vă mențineți moralul ridicat și să atingeți noi obiective.

Ca să instalezi aplicația Memrise pe telefon Android apasă pe acest link, pentru instalare pe iPhone apasă pe acest link.

Aplicații de învățat limbi străine

Iată care sunt principalele aplicații pentru a învăța limbi străine rapid și ușor.

Învață o limbă străină cu Tandem (Android / iPhone)

Tandem este o aplicație de învățat limbi străine un pic deosebită, în sensul că nu se bazează exclusiv pe cursuri sau exerciții, ci te pune în contact cu persoane cu care poți să vorbești limba pe care dorești să o înveți.

Folosirea este foarte simplă: odată ce te-ai înregistrat și ți-ai completat profilul (care include nu numai limba ta maternă și limba pe care dorești să o înveți, ci și interesele tale, cum ar fi cinema, seriale TV, cărți sau orice altceva) vei fi asociat prin aplicație cu potențiali candidați care nu numai că știu limba pe care vrei să o înveți dar, la rândul lor, doresc să o învețe pe a ta.

În plus, aplicația te asociază cu persoane care îți împărtășesc interesele, astfel încât să aveți un subiect de conversație care să vă intereseze pe amândoi chiar de la început sau, cel puțin, ceva în comun care facilitează conversația.

Conversația se poate desfășura prin chat text (este mai potrivit pentru primele câteva ori când contactezi pe cineva), dar și prin apeluri audio sau video.

Dacă schimbul de limbi străine nu este ceea ce cauți (poate că nu ai timp sau nu vrei să înveți pe cineva limba ta), pe Tandem sunt disponibili și profesori autorizați (cu o mulțime de recenzii de la utilizatori), numiți Tutors, de la care poți cumpăra lecții plătite.

Vei putea stabili orele și durata fiecărei lecții, iar dacă nu îți place Tutorul îl poți schimba imediat, deoarece lecțiile se plătesc individual prin achiziția clasică in-app.

Cu toate acestea, scopul principal al aplicației Tandem rămâne schimbul lingvistic și cultural.

Succesul acestei aplicații (cu milioane de utilizatori și 160 de limbi) face foarte ușor să găsești pe cineva cu care să înveți limbi și mai puțin răspândite.

Ca să instalezi aplicația Tandem pe telefon Android apasă aici, pentru instalare pe iPhone apasă aici.

Lasă un comentariu