Sari la conținut

Cele mai bune aplicații de editat poze gratis pe telefon Android sau iPhone

aplicatii de editat poze android si iphone

Cele mai bune aplicații de editat poze gratis pentru Android și iPhone în 2022.

Tot mai multe persoane folosesc telefonul ca să facă poze și apoi să le distribuie pe Facebook, Whatsapp, Pinterest sau Instagram, dar de multe ori pozele nu ies foarte bine și au nevoie de mici modificări înainte de publicare.

Ca să retușați fotografiile voastre aveți nevoie de o aplicație de editat poze bună, care să le îmbunătățească aspectul.

Pe Magazinul Google Play și App Store sunt multe aplicații de editat poze gratis pentru Android și iOS, dar multe dintre ele nu își fac treaba așa cum ați vrea sau chiar mai rău, adaugă un watermark (logo) pe poza modificată.

Altele, ca să puteți continua cu modificările, vă cer să cumpărați pachetul premium.

În acest articol găsiți o colecție de aplicații de modificat poze gratis pentru telefon Android și iPhone, care nu adaugă nimic pe poze și chiar dacă unele instrumente de editare sunt contra cost, oricum pun la dispoziție măcar instrumentele de bază și unele efecte speciale, astfel încât puteți să editați pozele fără să cheltuiți nici un ban.

Cele mai bune aplicații de editat poze

Acesta nu este un top al celor mai bune aplicații de editare poze, lista este cazuală și multe dintre aceste aplicații sunt compatibile cu mai multe sisteme de operare, nu doar cu Android și iOS.

Aplicație de editat poze gratis, Pixlr (Android și iOS)

pixlr cea mai buna aplicatie de editat poze gratis

 

Începem această listă cu aplicații de modificat poze gratis cu Pixlr. Este o aplicație plină de funcții interesante, de filtre și instrumente de editat poze capabile să satisfacă pe oricine.

Există, de asemenea, posibilitatea de a adăuga borduri, rame și elemente grafice pe fotografii și de a crea colaje foto.

Te întrebi cum să folosești aplicația Pixlr? Îți voi explica imediat!

După ce ați instalat și pornit aplicația vă veți afla în fața editorului Pixlr cu o serie de pictograme plasate în partea centrală a ecranului: camera, photos și collage.

Dacă atingeți camera, puteți să faceți o poză cu telefonul, care apoi o puteți edita cu ajutorul aplicației.

Dacă atingeți photos, accesați pozele de pe telefon, de unde apoi puteți să alegeți poza pe care doriți să o modificați.

Dacă atingeți collage, cu pozele salvate pe telefon puteți să faceți un colaj de poze, adică să uniți mai multe poze într-una singură.

După ce ați ales poza sau ați făcut o poză cu Pixlr, ca s-o editați trebuie să alegeți din meniul de jos seria de instrumente de care aveți nevoie.

Aveți la dispoziție 5 serii de instrumente, de exemplu atingând prima pictogramă din meniul de joc puteți să accesați instrumentele de editat precum decupare (crop), rotire (rotate), eliminarea ochilor roșii și alte instrumente utile.

Atingând ultima pictogramă din meniul de jos puteți să adăugați scris pe poze.

Odată ce toate modificările au fost finalizate, puteți salva rezultatul final obținut prin simpla atingere a butonului din dreapta sus, done.

Apoi, selectați opțiunile pentru a salva fotografia editată pe telefon sau puteți să o distribuiți direct online, alegând unul dintre serviciile acceptate (Instagram, Facebook, Twitter, etc.).

Pixlr este disponibil pentru Android și iOS.

Citește și: Aplicații de făcut invitații și felicitări.

Aplicații de editat poze gratis, Adobe Photoshop Mix

Editare poze cu Photoshop

După cum se înțelege deja din titlu, Adobe Photoshop Mix este o aplicație de editat poze dezvoltată de către compania Adobe, care dezvoltă și celebrul program de modificat poze Photoshop.

Adobe Photoshop Mix permite să editați imaginile pe mai multe straturi, să decupați pozele, să le corectați sau să combinați mai multe poze între ele.

Cum se folosește Adobe Photoshop Mix? Explic imediat.

Mai întâi descărcați și instalați aplicația de pe Magazin Play sau App Store.

După ce instalați aplicația și o deschideți, trebuie să vă creați un cont Adobe. Dacă aveți deja unul vă logați cu datele voastre, dacă nu aveți un cont puteți să creați unul rapid utilizând datele Facebook sau Google Plus.

Primul lucru pe care o să-l vedeți după ce vă logați este un tutorial care vă arată cum funcționează aplicația.

Dacă nu doriți să vedeți tutorialul, puteți să începeți rapid să editați o poză apăsând pe pictograma cu + din dreapta jos.

După ce apăsați pe +, aplicația vă întreabă de unde să importe poza pe care doriți să o modificați. Puteți să alegeți o poză salvată pe telefon, cloud sau să faceți una cu camera foto.

Alegeți poza pe care doriți să o modificați și dacă doriți să decupați o parte din poză apăsați pe Crop, alegeți dimensiunile trăgând de marginile pozei și când vreți să o decupați apăsați pe pictograma ✔ (bifat) din partea dreaptă jos a ecranului.

Dacă apăsați pe Adjust, puteți să corectați poza, de exemplu să corectați luminozitatea, contrastul, temperatura sau claritatea.

Opțiunea Looks vă pune la dispoziție câteva filtre fotografice. Alegeți filtrul care vă place și când sunteți mulțumiți de rezultat apăsați pe pictograma ✔ (bifat) ca să salvați.

Ca să folosiți celelalte opțiuni, de exemplu să combinați 2 poze, citiți acest tutorial pe site-ul oficial Adobe.

Adobe Photoshop Mix este disponibil pentru Android și iOS.

Aplicație de editare poze gratis simplu de utilizat, Snapseed

editare poze android

Cu peste 50 milioane de instalări și peste 800.000 de evaluări, cu o medie de 4,5 din 5 stele, Snapseed este una dintre cele mai bune aplicații de editat poze gratis pentru Android.

În prezent, aplicația este dezvoltată și distribuită de Google (care a cumpărat aplicația în 2012) și include o multitudine de instrumente cu care puteți să efectuați diverse operațiuni de editare a fotografiilor, începând cu cele mai simple până la cele mai elaborate, demne de cei mai buni profesioniști.

Aplicația include și numeroase efecte artistice, controale manuale de tot felul și tutoriale în timp real, astfel puteți să înțelegeți rapid cum se folosește.

Folosirea este simplă. Instalați de pe Magazinul Google Play sau App Store aplicația, o deschideți și imediat aveți posibilitatea să importați poza pe care doriți să o modificați.

Alegeți poza și se va deschide o interfață în care o să vedeți jos un meniu cu trei secțiuni.

În secțiunea ASPECTE, aveți la dispoziție unele filtre pe care le puteți aplica rapid pe poze. Alegeți filtrul dorit și apoi apăsați pe pictograma bifat (✔) ca să aplicați modificarea.

În secțiunea INSTRUMENTE găsiți o serie de instrumente pentru editare, cum ar fi rotire, decupare, corectarea culorilor, unele efecte speciale, adăugare de scris pe poze și multe altele.

Ca să adaugați scris pe poze alegeți instrumentul Text, apoi atingeți de două ori ca să scrieți ceea ce doriți și când sunteți mulțumiți apăsați pe pictograma bifat (✔). Textul se poate muta oriunde pe poză, trebuie doar să-l trageți cu degetul în poziția dorită.

Când ați terminat modificările, ca să salvați poza trebuie să apăsați pe EXPORTĂ.

Snapseed este o aplicație gratuită, fără publicitate și este disponibilă pentru Android și iOS.

Retrica, una dintre cele mai folosite aplicații de modificat poze gratis

aplicație de editat poze retrica

Retrica este o altă aplicație de modificat poze gratis, care pune la dispoziție foarte multe efecte în stil Instagram.

În plus, cu Retrica se poate adăuga scris pe poze, astfel pozele devin un adevărat mesaj care apoi poate fi publicat pe Facebook sau trimis cu WhatsApp.

Retrica mai oferă și opțiunea de creare colaje de poze, astfel puteți să uniți mai multe poze într-una singură și să o decorați cu adezive (stickers), să adăugați rame și efecte speciale.

Un singur neajuns are aplicația Retrica: nu permite editarea pozelor deja prezente pe telefon, ci doar pozele create de aplicația în sine.

Aplicația de editat poze Retrica este gratis, fără reclame de publicitate în interfață și se poate instala de pe Magazinul Google Play sau App Store.

Alte aplicații de editat poze gratis

Iată alte câteva aplicații de modificat fotografii gratis care merită încercate.

Aplicație gratuită de editare poze gratis, Lumii

aplicatie de editare poze gratis android

Aplicația Lumii este o excelentă aplicație de editare a fotografiilor pentru Android, cu multe opțiuni și simplă de utilizat. Cu doar câteva tapuri pe ecran îți poți modifica pozele chiar dacă nu ai mai folosit o astfel de aplicație.

Cu Lumii veți găsi toate cele mai avansate instrumente, filtre și efecte predefinite pentru a vă putea modifica imaginile după cum doriți.

Iată care sunt cele mai importante opțiuni de editare:

  • reglare luminozitate, contrast, claritate, expunerea etc
  • rotire, decupare, redimensionare
  • poți să adaugi scris pe poze cu o mulțime de fonturi și stiluri
  • editare fundal, astfel poți să ștergi o parte sau persoane nedorite din poze
  • numeroase efecte și filtre care fac ca poza ta să iasă în evidență când o publici pe Instagram sau Facebook.

Aplicația Lumii este gratuită, dar prezintă publicitate în interfață și unele opțiuni sunt doar contra cost. Ca să instalezi aplicația Lumii de pe Magazin Play apasă pe acest link.

Editare poze și colaje foto, BeFunky (doar Android)

 aplicatii de editat poze

BeFunky este un faimos site, despre care am scris în articolul cu cele mai bune site-uri de editare poze online. În Magazinul Google Play este disponibilă și aplicația, astfel puteți să editați pozele voastre direct pe telefon.

Interfața este curată și intuitivă, imediat se înțelege ce aveți de făcut.

Instrumentele sunt organizate în două categorii: PHOTO EDITOR și COLLAGE MAKER.

În PHOTO EDITOR găsiți instrumentele de editare, începând cu cele de bază, cum ar fi decupare, rotire, contrast, umbrirea unei zone, adăugare de text și terminând cu unele efecte speciale și câteva instrumente de înfrumusețare. Instrumentele de editare sunt cu adevărat multe, capabile să satisfacă și pe cei mai exigenți utilizatori.

În COLLAGE MAKER puteți să creați colaje foto, adică să uniți unele fotografii într-o singură imagine, care poate avea diferite forme. După ce alegeți pozele care compune colajul puteți să adăugați pe colaj text, rame, elemente grafice și multe altele.

Pozele modificate se pot salva pe telefon sau online pe Instagram, Facebook sau diferite servicii de stocare în cloud.

BeFunky se poate descărca de pe Magazinul Google Play apăsând aici.

Editare poze Android, LightX Photo Editor

Cine caută o aplicație de modificat poze gratis și bună poate să încerce LightX, care pune la dispoziție numeroase funcții de editare și efecte speciale.

Printre funcțiile oferite de aplicația LightX evidențiez: eliminarea fundalului dintr-o poză, crearea de caricaturi (se elaborează și se distorsionează fața persoanei din poză), unirea a mai multor imagini în colaje (sunt prezente numeroase șabloane predefinite), adăugarea de rame, blurarea fundalului (focus), corectarea culorilor, aplicarea de efecte speciale și multe altele.

În plus, cu LightX se poate schimba culoarea într-o anumită arie, de exemplu un palton albastru poate deveni negru, se pot combina două poze într-una obținând efecte destul de neobișnuite și să îmbunătățiți aspectul feței din poză eliminând riduri, coșuri, cearcăne, să albiți dinții și așa mai departe.

Chiar dacă versiunea gratis prezintă unele limite (care pot fi eliminate cumpărând versiunea plătită), este o aplicație de editat poze bună și intuitivă, recomandată tuturor utilizatorilor, începători sau experți. Se poate instala de pe Google Play apăsând aici.

AirBrush, una dintre cele mai bune aplicații de editat selfie (Android și iOS)

AirBrush este o aplicație de editare foto bogată în caracteristici, capabilă să realizeze orice fel de retușare importantă selfie-ului tău, pentru a fi perfect înainte să distribui poza pe rețelele de socializare.

Poți face poze direct din interfața aplicației, în timp ce filtrele le retușează automat în timp real; în mod evident, este posibil să o modifici și mai târziu dacă asta preferi.

Una dintre cele mai bune opțiuni pe care le oferă această aplicație este efectul „baghetă magică”, datorită căruia poți edita ușor fotografiile cu diferite filtre, cu o singură atingere.

Totuși, nu trebuie să uiți că ai și posibilitatea de a utiliza toate aceste instrumente individual și manual.

Vei putea face lucruri precum: albirea dinților, lărgirea ochilor, reducerea obrajilor, să elimini imperfecțiuni de pe față și multe altele. Toate acestea cu instrumente simple și ușor de utilizat.

După ce ai terminat de editat poza, tot ce trebuie să faci este să le salvezi în memoria smartphone-ului tău și, ca de obicei, le vei găsi imediat disponibile în Galerie pentru a fi partajate pe oricare dintre rețelele de socializare preferate.

AirBrush este o foarte bună aplicație de editare foto cu o interfață grafică simplă și intuitivă, astfel, chiar utilizatorii începători imediat vor înțelege cum funcționează.

Chiar dacă această aplicație este făcută în special a retușa selfie-uri, puteți să o utilizați cu succes pentru a edita orice alt tip de fotografie.

Ca să instalați aplicația AirBrush pentru Android apăsați pe acest link. Pentru iOS apăsați aici.

PhotoFunia, o aplicație simplă de editat poze

Despre PhotoFunia am scris în articolul cu cele mai bune site-uri de editare poze online, dar este disponibilă și o aplicație pentru Android, astfel puteți să folosiți toate efectele puse la dispoziție de site direct pe telefon.

Cu ajutorul aplicației PhotoFunia puteți să modificați pozele voastre schimbând fundalul, să adăugați fața voastră dintr-o poză pe alte corpuri sau să vă adăugați corpul în alte scenarii.

Puteți să vă adăugați fața într-un poster de filme, copertă de revistă, ziar, tablouri faimoase din muzee, scene cu personaje faimoase, să creați un colaj foto și multe altele.

Aplicația nu oferă instrumente de editare avansate, practic puteți doar să schimbați fundalul pozei cu unul distractiv. Ca să instalați PhotoFunia pe telefon de pe Magazin Play apăsați pe acest link.

Aplicație de editat poze gratis și simplă, PhotoMania

aplicatie de modificat poze photomania

PhotoMania este una dintre cele mai simple aplicații de modificat poze, recomandată mai mult începătorilor și celor care au puțin timp la dispoziție ca să editeze pozele făcute cu telefonul.

Aplicația PhotoMania oferă gratuit peste 400 de efecte speciale și filtre, care vă îmbunătățesc automat pozele fără să fiți nevoiți să folosiți programe complicate.

Cu această aplicație se pot crea și felicitări virtuale pentru orice ocazie (zile de naștere, nunți sau orice eveniment) care apoi se pot distribui direct din aplicație pe principalele site-uri de socializare, cum ar fi Instagram, Facebook, Twitter și multe altele.

Pentru instalare pe telefon Android apăsați pe acest link. Pentru iPhone  și iPad apăsați pe acest link.

2 comentarii la „Cele mai bune aplicații de editat poze gratis pe telefon Android sau iPhone”

  1. Articolul e bun, dar ar fi foarte bine dacă faci și niște tutoriale pentru că nu sunt chiar ușor de folosit aplicațiile. De exemplu am încercat să șterg pe cineva dintr-o poză cu aplicația Lumii, dar nu am reușit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.