Home Programe PC Windows Office gratuit: cele mai bune suite de programe de birou gratis

Office gratuit: cele mai bune suite de programe de birou gratis

by admin
2643 vizualizări
office gratuit

Cele mai bune programe office gratisîn 2020.

Microsoft Office a fost tot timpul prima alegere pentru utilizatorii sistemului de operare Windows (in ceea ce priveste programele de birou), iar programele Word, Excel si Powerpoint reprezinta in acest moment un standard mondial.

Nimic de spus impotriva, in ceea ce priveste calitatea, aceste programe sunt excelente, dar din pacate MS Office are un pret destul de ridicat pentru cineva care nu le foloseste pentru profesia sa si are nevoie din cand in cand sa deschida/creeze/modifice un document.

Noroc ca exista unele alternative gratuite la Microsoft Office, multe dintre ele fiind capabile sa inlocuiasca cu brio programele de birou incluse in faimoasa suita, comercializata de catre compania americana Microsoft.

Care este cea mai buna suita office gratis? In continuare veti gasi lista celor mai bune alternative gratuite la Microsoft Office, care se pot folosi pe termen nelimitat.

Suita office gratis: Apache OpenOffice

Apache OpenOffice este o suita de programe de birou gratuita si o foarte buna alternativa la faimoasa suita Microsoft Office.

Acesta suita este foarte completa, find formata din mai multe aplicatii dedicate productivitatii in munca de birou, care pot inlocui cu succes aplicatiile din Microsoft Office: Word, Excel, PowerPoint, etc.

A fost prima suita de programe de birou gratuita si open source in stil MS Office.

Pachetul Apache OpenOffice este format din 6 aplicatii, numite Writer, Calc, Impress, Base, Draw si Math, primele 4 fiind foarte asemanatoare cu Microsoft Word, Excel, PowerPoint si Access, astfel utilizatorii se vor gasi intr-un ambient familiar si vor avea o deplina compatibilitate cu documentele salvate in formatele Microsoft Office, de exemplu .doc, .xls, .ppt, .docx, .xlsx, etc.

Apache OpenOffice are si propriul format in care se pot salva documentele, numit OpenDocument (.odt).

Compatibil cu orice versiune de Windows, distributie Linux si Mac OS X, Apache OpenOffice se poate folosi si in scopuri comerciale (birou, magazin, etc.), nu doar in scopuri personale. Este disponibil si in limba romana. Download Apache OpenOffice.

Program office gratuit: LibreOffice

Bazat pe codul sursa de la OpenOffice.org, LibreOffice este un pachet de programe de birou gratuit si open source, dezvoltat de un grup de programatori de la fostul Openoffice.org.

In septembrie 2010 programatorii de la OpenOffice.org s-au despartit in 2 grupuri, un grup a continuat cu proiectul initial, acum numit Apache Openoffice, iar celalalt grup a inceput dezvoltarea unui nou proiect, numit LibreOffice.

Si acesta suita office este formata din mai multe aplicatii de birou, si anume:

 • un procesor de text (Writer)
 • foaie de calcul tabelar (Calc)
 • o aplicatie de prezentari multimedia (Impress)
 • un program pentru gestionarea unei baze de date (Base)
 • un program pentru desen vectorial (Draw)
 • un puternic editor de formule matematice (Math).

Compatibil cu orice format de fisier MS Office si disponibil pentru Windows, Mac si Linux, LibreOffice se poate folosi si in scopuri comerciale, nu doar in scopuri personale. Este disponibil si in limba romana. Download Libreoffice.

Alternativa gratis pentru Microsoft Office: SoftMaker FreeOffice

O buna alternativa gratuita la Microsoft Office este suita SoftMaker FreeOffice, un pachet de programe de birou compus dintr-un procesor de text (TextMaker), o foaie de calcul tabelar (PlanMaker) si un program de prezentari multimedia si slideshow (Softmaker Presentations).

Nu este o suita completa ca LibreOffice sau MS Office pentru ca lipsesc unele aplicatii, dar se poate folosi fara nici o problema ca sa scrieti un document ca si cum ati folosi Word, Excel sau Powerpoint. Este foarte rapid si consuma putine resurse hardware. Download SoftMaker FreeOffice.

Suita de programe de birou gratis: KingSoft Office

KingSoft Office este un pachet de programe de birou gratuit, format din 3 aplicatii: un word processor, o foaie de calcul tabelar si un program de prezentari multimedia.

Include aproape toate functiile pe care le pune la dispozitie Word, Excel si PowerPoint si este perfect compatibil cu formatele de fisiere create cu aceste programe (.doc, .docx, .xls, etc.).

Interfata grafica este bine facuta si aminteste putin de MS Office 2003. Este capabil si sa exporte documentele direct in format PDF. Cu adevarat foarte bun pentru cine cauta un simplu procesor de text sau un program pentru calcul tabelar. Download KingSoft Office.

Office gratuit: Calligra Suite

Calligra Suite (cunoscuta pana pana in 2010 sub numele KOffice) este o suita de software office, disponibila pentru sistemele de operare Windows, Linux, FreeBSD si Mac OS X. In acesta suita de programe de birou sunt incluse 12 programe:

 • Words: un procesor de text, care poate fi de asemenea utilizat si pentru tehnoredactare cu suport pentru foi de stil pentru crearea de layouts complexe.
 • Sheets: o foaie de calcul cu suport pentru foi multiple, diferite modele si peste 100 de formule matematice.
 • Stage: un program de prezentare cu suport pentru imagini si efecte.
 • Kexi: o aplicatie pentru gestionarea bazelor de date (alternativa la Microsoft Access si Filemaker). Se poate folosi pentru a crea si actualizarea unei baze de date, sa introduceti date sau sa efectuati query.
 • Flow: un program pentru proiectarea de diagrame.
 • Karbon: un program pentru desen vectorial.
 • Krita: o aplicatie pentru crearea si modificarea imaginilor bitmap.
 • KChart: un generator de grafice.
 • Author: o aplicatie pentru crearea de continut digital sub forma de e-book-uri ca iBooks Author.
 • Braindump: un program pentru a lua notite si mindmapping
 • KFormula: un editor de formule matematice
 • Plan: un program de gestionare a proiectelor care poate crea si diagrame Gantt.

Este un pachet de programe de birou cu multe aplicatii utile si interesante, cu o interfata grafica frumoasa si intuitiva, dar din testele efectuate de mine este inca departe de concurentii sai. Cel putin foaia de calcul tabelar este inca incompleta, in comparatie cu LibreOffice sau Apache OpenOffice. Sper ca pe viitor sa se continue dezvoltarea sa.

Recomand aceasta suita doar acelor utilizatori care doresc sa o testeze, deocamdata aceasta suita office este inca imatura, daca doriti ceva stabil, va recomand LibreOffice. Download Calligra Suite.

Program Word gratuit: Abiword

Abiword este solutia ideala pentru cine nu are nevoie de o suita de programe de birou, dar cauta doar un simplu program de scris gratuit (Word).

Caracterizat de o interfata simpla si eleganta, departe de exuberanta ultimelor editii Microsoft Word, acest program de scris include toate instrumentele principale care va vor permite sa scrieti orice document in mod profesional.

Este compatibil cu formatele de fisiere create cu MS Word si este disponibil pentru Windows, Mac OS X si Linux. Download Abiword.

Alternativa gratis la MS Word: FocusWriter

FocusWriter este un Word Processor gratuit si open source, caracterizat de o rapiditate incredibila. Interfata grafica este foarte curata, poate chiar prea curata, deoarece meniurile si butoanele sunt ascunse.

La inceput veti vedea doar o pagina goala: daca doriti sa apara meniurile trebuie sa mutati cursorul mouse-ului spre marginile ecranului si in acel moment apar toate butoanele, barele de instrumente si icoanele care se gasesc intr-un normal program de scris (odata mutat cursorul acestea vor disparea din nou).

FocusWriter este compatibil cu fisiere in 4 formate: DOCX, RTF, ODT si TXT. Daca doriti sa deschideti/modificati un document in formatul .DOC trebuie mai intai sa il convertiti intr-un format suportat, altfel documentul nu poate fi deschis. FocusWriter este complet gratuit, ca sa descarcati programul (daca nu doriti sa faceti o donatie) este necesar sa alegeti $0.00 la “Tip with download”.

Este disponibil pentru Windows (versiune instalabila sau portable), Linux si Mac OS X. Download FocusWriter.

Alternativa gratuita la Microsoft Excel: Gnumeric

Gnumeric este o foarte buna alternativa gratuita la Microsoft Excel. Practic este un program de calcul tabelar gratuit, care include toate functiile principale prezente in MS Excel.

Este perfect compatibil cu formatele de fisiere create cu Microsoft Excel si este disponibil pentru sistemele de operare Windows, Mac OS X si Linux. Download Gnumeric.

Citește și aceste articole interesante

Comentează acest articol