Cel mai bun antivirus gratuit în 2023 pentru PC Windows

Cel mai bun antivirus gratuit Windows

Descarcă cel mai bun antivirus gratuit 2023 pentru computer Windows.

Unul dintre cele mai importante programe care trebuie instalat pe un computer Windows este antivirusul.

Este important să instalați un antivirus pe un computer Windows deoarece acesta poate oferi protecție împotriva virușilor, malware-ului, troienilor și altor amenințări digitale.

Instalarea unui antivirus bun și actualizat în mod regulat, poate oferi o protecție esențială pentru computerul dvs. Windows, ajutând la prevenirea pierderii de date, afectarea performanței și a accesului neautorizat la informațiile personale.

În acest articol găsiți câteva soluții gratuite de securitate, astfel puteți alege un program antivirus gratuit care vă oferă toate funcțiile de care aveți nevoie.

Citiți și articolul: Antivirus pentru telefon Android.

Cel mai bun antivirus gratuit 2023, Bitdefender Free

Bitdefender Free este un program antivirus gratuit pentru Windows care oferă numeroase funcții de protecție împotriva virușilor, malware-ului și altor amenințări digitale.

Acest program antivirus gratuit este oferit de Bitdefender, o companie cu o lungă experiență în domeniul securității cibernetice.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale utilizării Bitdefender Free este că acesta oferă o protecție în timp real, detectând și blocând amenințările în momentul în care sunt descoperite.

Acest lucru înseamnă că sistemul dvs. este protejat în permanență, chiar dacă nu efectuați scanări periodice.

Bitdefender Free pune la dispoziție, de asemenea, opțiuni de scanare programată sau manuală.

Acest lucru vă permite să programați scanări să se efectueze automat la anumite intervale de timp sau să efectuați o scanare manuală atunci când doriți să verificați sistemul.

Un alt avantaj al utilizării Bitdefender Free este că acesta oferă protecție împotriva atacurilor de rețea.

Acest lucru înseamnă că programul detectează și blochează amenințările care încearcă să acceseze rețeaua dvs.

Bitdefender Free oferă, de asemenea, protecție împotriva site-urilor nesigure.

Acest lucru înseamnă că programul va avertiza utilizatorul când încearcă să acceseze un site periculos, astfel încât utilizatorul poate lua măsurile necesare pentru a se proteja.

În plus, Bitdefender Free pune la dispoziție funcții de protecție împotriva atacurilor Ransomware, detectând și blocând acest tip de amenințare.

Ransomware este un tip de malware care blochează fișierele utilizatorului și solicită o plată pentru a le debloca.

În concluzie, Bitdefender Free este un program antivirus gratuit foarte puternic, cu o interfață intuitivă, simplu de folosit și disponibil în limba română.

Ca să descărcați Bitdefender Free accesați site-ul oficial.

Alte programe antivirus gratis recomandate

Iată alte câteva programe antivirus gratis pe care vă sfătuiesc să le încercați.

Avast Free Antivirus

Avast Free Antivirus este un program antivirus gratuit pentru Windows care oferă o serie de caracteristici de protecție împotriva virușilor, malware-ului și alte amenințări digitale. Principalele funcții incluse sunt:

 • Scanare automată: Avast scanează în mod automat sistemul în căutarea de amenințări digitale și oferă opțiuni pentru scanarea programată sau scanarea manuală.
 • Protecție în timp real: Avast oferă protecție în timp real, detectând și blocând amenințările în momentul în care sunt descoperite.
 • Filtru de e-mail: Avast oferă un filtru de e-mail care analizează mesajele pentru a detecta și bloca spam-ul și phishing-ul.
 • Protecție împotriva atacurilor de rețea: Avast oferă protecție împotriva atacurilor de rețea, detectând și blocând amenințările care încearcă să acceseze rețeaua dvs.
 • Protecție împotriva site-urilor nesigure: Avast oferă protecție împotriva site-urilor nesigure, avertizând utilizatorul când încearcă să acceseze un site periculos.
 • Protecție împotriva răspândirii virusului: Avast oferă protecție împotriva răspândirii virusului, detectând și blocând fișierele infectate care ar putea răspândi virusul la alte calculatoare.
 • Protecție împotriva atacurilor Ransomware: Avast oferă protecție împotriva atacurilor Ransomware, detectând și blocând acest tip de amenințare.
 • Protecție împotriva atacurilor de pe USB: Avast oferă protecție împotriva atacurilor de pe USB, detectând și blocând amenințările care ar putea fi transferate prin intermediul unui dispozitiv USB.

Toate aceste funcții sunt oferite gratuit în versiunea standard a programului Avast Free Antivirus.

Ca să descărcați programul antivirus gratuit Avast Free accesați site-ul oficial.

Avira Free Antivirus

Avira Free Antivirus este unul dintre cele mai bune programe disponibile pe piață în ceea ce privește protecția calculatorului împotriva amenințărilor precum viruși, malware, ransomware și multe altele.

Software ușor, dar puternic, este disponibil atât în ​​versiunea de bază complet gratuită, cât și în versiunea PRO plătită, unde există numeroase opțiuni suplimentare.

Avira Free Antivirus este ușor de utilizat având o interfață grafică foarte intuitivă.

Acest antivirus gratuit pune la dispoziție numeroase funcții de securitate.

Pe lângă antivirus, care include operațiunile de bază precum scanarea programată și protecția în timp real, mai găsim:

 • Software Updater, care păstrează toate programele instalate actualizate;
 • Managerul de parole, care memorizează toate parolele de la diferitele conturi pe care le are fiecare utilizator;
 • Phantom VPN, un browser care nu numai că protejează în timpul navigării, dar garantează anonimatul perfect celor care nu vor să-și lase urme pe internet;
 • System Speedup, care eliberează dispozitivul de toate fișierele vechi și nefolosite, optimizând performanțele calculatorului.

O caracteristică foarte utilă este aceea că Avira poate să verifice inclusiv fișierele din arhivele cloud, cum ar fi Dropbox, Google Drive, OneDrive etc.

Ca să instalați antivirusul Avira accesați site-ul oficial.

De ce este important să instalați un antivirus pe computer windows?

Este important să instalați un program antivirus pe computer Windows deoarece acesta poate ajuta la protejarea sistemului dvs. împotriva unor amenințări digitale, cum ar fi virușii, malware-ul, ransomeware-ul și altele.

Aceste amenințări pot afecta performanța sistemului dvs., pot fura informațiile personale și pot chiar cauza pierderea datelor.

Un program antivirus poate detecta și elimina aceste amenințări din sistem, făcându-l mai sigur pentru utilizare.

De asemenea, un program antivirus poate oferi protecție în timp real, detectând și blocând amenințările în momentul în care sunt descoperite, înainte ca acestea să afecteze tot sistemul.

Un program antivirus poate, de asemenea, să ofere protecție împotriva atacurilor de rețea, prevenind accesul neautorizat la sistemul dvs. și protejând informațiile personale și datele stocate pe acesta.

În plus, un program antivirus poate oferi protecție împotriva atacurilor phishing, care încearcă să obțină informații personale prin intermediul unui e-mail sau a unui website fals.

În concluzie, instalarea unui program antivirus pe calculator Windows este importantă pentru a vă proteja sistemul împotriva amenințărilor digitale și pentru a vă asigura că informațiile și datele stocate pe acesta sunt în siguranță.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *