Antivirus telefon Android: top cele mai bune aplicații gratis

0

Care este cel mai bun antivirus Android gratuit 2019? Sistemul de operare Android este cel mai folosit sistem pe telefoane și tablete, dar în același timp este și ținta amenințărilor informatice, cum ar fi virus, malware și chiar ransomware.

Din păcate mulți utilizatori nu prea știu să cum să-și protejeze telefonul sau tableta de aceste amenințări și adesea cad în capcane banale.

Dacă doriți să vă protejați telefonul sau tableta Android de amenințările de pe internet, iată o listă cu cele mai bune aplicații antivirus gratis pentru telefon.

Bitdefender Antivirus Free

Primul antivirus Android gratuit din acestă listă este Bitdefender Antivirus Free, dezvoltat de o companie românească, care poate să vă protejeze telefonul de virus, malware, spyware și alte amenințări.

De mai mulți ani, Bitdefender ocupă cele mai bune locuri în testele antivirus AV-Test și AV-Comparatives și în 2015, 2016 și 2017 a fost ales cel mai bun antivirus Android.

Pe lângă faptul că este foarte eficient la detectarea și eliminarea aplicațiilor malware, Bitdefender este și aplicația de securitate care are cel mai mic impact asupra resurselor telefonului și asupra bateriei.

În versiunea gratuită, Bitdefender oferă doar o foarte bună protecție împotriva amenințărilor, dar dacă doriți există și o versiune PREMIUM, care oferă unele funcții utile, cum ar fi VPN, blocare aplicații cu parolă, securitate în timpul navigării pe internet și antifurt.

Link pentru download Bitdefender Antivirus Free de pe Google Play.

Kaspersky Mobile Antivirus

Un alt antivirus gratis pentru telefon Android care oferă o protecție bună împotriva aplicațiilor malware este Kaspersky Mobile Antivirus.

Kaspersky Mobile reușește foarte ușor să detecteze și să elimine de pe telefon virus, malware, spyware și trojan, datorită unui motor de scanare puternic și în testele independente AV-TEST și AV-Comparatives se situează mereu în topul celor mai bune aplicații de securitate.

Pe lângă protecția antivirus, Kaspersky Mobile oferă și unele funcții utile, cum ar fi blocarea aplicațiilor cu parola, localizarea telefonului în cazul în care este pierdut sau furat, blocarea apelurilor nedorite și filtrarea site-urilor web periculoase în timpul navigării pe internet.

Link pentru download Kaspersky Mobile.

Avast Mobile Security

Una dintre cele mai populare aplicații de securitate este Avast Mobile, un antivirus gratis pentru telefon și tabletă Android, care reușește să protejeze foarte bine dispozitivul împotriva aplicațiilor care conțin malware.

Este gratuit datorită publicității, care nu este excesivă sau deranjantă, dar dacă doriți să eliminați publicitatea din interfața aplicație puteți să cumpărați versiunea PRO, care pune la dispoziție și unele funcții în plus.

Versiunea gratuită, pe lângă scanarea clasică și protecția împotriva aplicațiilor rău intenționate, oferă si blocarea apelurilor nedorite, un firewall (doar pentru dispozitive cu root), VPN și un sistem antifurt care vă permite să localizați telefonul pierdut sau furat și să-l blocați de la distanță prin internet.

Link pentru download Avast Mobile Security de pe Google Play.

AVL

Mai puțin cunoscută de către utilizatori, aplicația antivirus AVL merită o atenție deosebită nu numai pentru că este gratis, ci și pentru că a obținut rezultate de protecție deosebit de bune în testele laboratorului independent AV-TEST.

Odată instalat pe telefon antivirusul AVL nu consumă multe resurse, deci nu îngreunează funcționarea și nu consumă bateria.

Pe lângă protecția în timp real, AVL oferă și o funcție anti-phishing, care blochează în timpul navigării pe internet site-urile periculoase. În plus, puteți să blocați apelurile nedorite. Este un antivirus android foarte recomandat.

Link pentru download AVL de pe Google Play.

Security Master (CM Security)

Security Master, până nu demult se numea CM Security, este un antivirus android gratuit care pune la dispoziție unul dintre cele mai bune și mai puternice motoare de scanare antivirus, capabil să detecteze și să elimine orice malware de pe telefon.

Pe lângă funcția antivirus, Security Master pune la dispoziție și o funcție utilă de eliminare ale fișierelor inutile de pe telefon, applock (blochează cu parolă aplicațiile), ajută sistemul să fie mai rapid și optimizează bateria.

Link pentru download Security Master de pe Google Play.

Sophos Mobile Security

Un alt antivirus Android gratuit și bun, care în ultimele teste efectuate de către specialiștii de la AV-Test a ocupat întotdeauna un loc fruntaș, este Sophos Mobile Security, dezvoltat de o companie britanică.

Sophos oferă gratuit și fără publicitate numeroase funcții de protecție, printre care o bună protecție împotriva virușilor, blochează site-urile web infectate sau cu conținut periculos și controlează siguranța rețelelor Wi-Fi la care vă conectați.

În plus, Sophos mai pune la dispoziție unele opțiuni utile, cum ar fi blocarea telefonului și ștergerea de la distanță a datelor în cazul furtului, puteți să protejați cu parolă aplicațiile instalate pe telefon, blochează apelurile și mesajele nedorite și ține sub control aplicațiile care consumă cel mai mult datele mobile și bateria.

Link pentru instalare de pe Google Store.

Share.

Leave A Reply